Omgevingsvergunning Groningen

Bij buro DECIDE begrijpen we dat het verkrijgen van een omgevingsvergunning een cruciale stap is voor uw bouwproject. Ons team van ervaren bouwkundig ingenieurs staat klaar om u door het complexe proces van vergunningsaanvragen te begeleiden, zodat u met vertrouwen aan uw project kunt beginnen.

Waarom een Omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is essentieel voor bouw- en verbouwprojecten. Het is een juridische vereiste die ervoor zorgt dat uw project voldoet aan lokale wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en bouwvoorschriften. Zonder de juiste vergunningen loopt u het risico op vertragingen, boetes en zelfs het stilleggen van uw project.

Onze Diensten

Bij buro DECIDE bieden we een uitgebreid scala aan diensten om u te helpen bij het verkrijgen van uw omgevingsvergunning:
1. Vergunningsadvies: Onze experts analyseren de specifieke vereisten voor uw project en bieden advies op maat om ervoor te zorgen dat uw aanvraag volledig en nauwkeurig is.
2. Vergunningsaanvraag: Wij begeleiden u bij elke stap van het aanvraagproces, inclusief het invullen van formulieren, het verzamelen van benodigde documentatie en het communiceren met overheidsinstanties.
3. Technische tekeningen: Ons team van ervaren ingenieurs kan gedetailleerde technische tekeningen leveren die voldoen aan de eisen van de vergunningsautoriteiten, waardoor uw aanvraag soepeler verloopt.
4. Projectmanagement: We bieden volledige projectmanagementondersteuning om ervoor te zorgen dat uw project op tijd en binnen het budget wordt voltooid, met inachtneming van alle vergunningsvereisten.

Waarom Kiezen voor buro DECIDE?


· Deskundigheid: Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde bouwkundig ingenieurs met uitgebreide ervaring in het verkrijgen van omgevingsvergunningen voor uiteenlopende projecten.
· Persoonlijke Service: We streven naar een persoonlijke benadering en werken nauw samen met u om ervoor te zorgen dat al uw vragen en zorgen worden aangepakt.
· Resultaatgericht: Ons doel is om uw omgevingsvergunning snel en efficiënt te verkrijgen, zodat uw project zonder vertraging kan doorgaan.

Neem Vandaag Nog Contact Op

Klaar om uw omgevingsvergunning aan te vragen? Neem vandaag nog contact op met buro DECIDE voor deskundig advies en ondersteuning. Wij staan klaar om u te helpen bij elke stap van het proces en ervoor te zorgen dat uw project een succes wordt.

NIEUWE BOTERINGESTRAAT 61 – 63

Van verloren glorie naar statig pand

Bekijk project

NIEUWE BOTERINGESTRAAT 61 – 63

FAQ omgevingsvergunning aanvragen:

Omgevingsvergunning wat is dat?

Een omgevingsvergunning is een vergunning die u nodig heeft voor het uitvoeren van bouw- of sloopwerkzaamheden, maar ook voor het plaatsen van reclameborden, bomen kappen, veranderen van de gevel of het gebruiken van een gebouw in strijd met het bestemmingsplan. Kortom, voor allerlei activiteiten waarvoor u toestemming nodig heeft van de gemeente en/of de overheid.

Wat kost een omgevingsvergunning?

De kosten van een omgevingsvergunning (ook wel leges genoemd) verschillen per gemeente en zijn afhankelijk van de activiteiten die u wilt uitvoeren. De hoogte van de leges worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Op de website van de gemeente is de actuele legesverordening te downloaden.

Wat is omgevingsvergunningplichtig?

Niet alle activiteiten zijn vergunningplichtig. Bij sommige activiteiten volstaat een melding en sommige activiteiten zijn vergunningsvrij. Indien er twijfel bestaat of een activiteit vergunningsvrij of vergunningplichtig is, of wanneer wellicht een melding volstaat, is het raadzaam om eerst een vergunningscheck te doen. Buro DECIDE kan dit voor u verzorgen.

Waar omgevingsvergunning aanvragen?

De omgevingsvergunning moet worden aangevraagd op het Omgevingsloket. Dit is een landelijke website waar u de vergunningscheck, een melding of een aanvraag omgevingsvergunning kan doen. Indien u buro DECIDE hiervoor machtigd, kunnen onze ingenieurs dit volledig bij u uit handen nemen.

Kan een aanvraag omgevingsvergunning worden geweigerd?

Ja, een omgevingsvergunning kan worden geweigerd als niet wordt voldaan aan de wettelijke vereisten, als welstand niet akkoord gaat met het ontwerp, als het project niet past binnen het bestemmingsplan of als het project schadelijke gevolgen heeft voor het milieu of de omgeving. Ook kan een vergunning worden geweigerd als er bezwaren zijn van omwonenden of andere belanghebbenden die gegrond verklaard worden. Onze ingenieurs zullen u tijdens het proces naar beste weten informeren over de kans van slagen van uw project.

Bekijk ook:
Omgevingsvergunning
Omgevingsvergunning Leeuwarden
Omgevingsvergunning Assen

Begeleiding bij vergunningsaanvragen nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op
    bg
    back to top