Binnenstedelijke Projectontwikkeling

Bij buro DECIDE hebben we meer dan tien jaar ervaring in het herontwikkelen van binnenstedelijk vastgoed in Groningen. Als toonaangevend bouwkundig ingenieursbureau hebben we talloze projecten succesvol afgerond, waarbij we verouderde en/of leegstaande gebouwen hebben getransformeerd tot moderne, hoogwaardige appartementen en commerciële ruimtes. Binnenstedelijke projectontwikkeling vraagt om een andere kijk dan als het gaat om nieuwbouwontwikkelingen in de vrije(re) ruimte. Aspecten zoals archeologie, ecologie, cultuurhistorische waarde, milieu, veiligheid en bijvoorbeeld burenrecht, vragen om integrale (vooruit)blik en inlevingsvermogen in alle stakeholders en belanghebbenden. Onze expertise in binnenstedelijke projectontwikkeling stelt ons in staat om elk project van begin tot eind efficiënt uit te werken, met oog voor detail en een focus op kwaliteit. Wij pakken de centrale rol, contracteren en coördineren overige specialisten van externe vakgebieden, integreren dit in een totaalplan en voeren de correspondentie met gemeentelijke instanties. We begeleiden de aannemer(s) en zorgen met de oplevering voor een goede overdracht aan de opdrachtgever en/of gebruiker.

Onze diensten

· Haalbaarheidsonderzoek: Naast een historische verkenning en archiefonderzoek, doen we onderzoek naar de mogelijkheden in het Omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan). Na een grondige analyse van deze onderzoeken stellen we een massastudie op. Op basis hiervan kan een investeringsbegroting worden opgesteld.
· Coördinatie: In een vroeg stadium worden alle benodigde disciplines bepaald en wordt een projectteam samengesteld. We contracteren en coördineren alle partners van dit projectteam, zoals een brandadviseur, een ecoloog, enz. Wij behouden de centrale rol.
· Tekenwerk: Al het voorkomende tekenwerk in alle fases uit het proces worden uitgevoerd in de meest recente bouwkundige software. Zoals wij de centrale rol voeren binnen het projectteam met specialisten, zo is ons 3D uitgewerkte model de basis voor alle disciplines.
· Bouwbegeleiding: Tijdens de realisatie van het bouwplan wordt er bouwbegeleiding uitgevoerd. Controle op kwaliteit, veiligheid, energiezuinigheid, budget en planning staat daarbij centraal.

Waarom kiezen voor buro DECIDE?

De jarenlange ervaring met binnenstedelijke projectontwikkeling heeft van ons bureau een geoliede machine gemaakt. Met een sterk netwerk aan professionals en goede contacten met gemeentelijke instanties worden de risico’s tot een minimum beperkt en ligt de weg open voor een optimaal resultaat.

Neem vandaag nog contact op

Klaar om met uw binnenstedelijke projectontwikkeling aan de slag te gaan? Neem vandaag nog contact met ons op. In een geheel vrijblijvend gesprek kunnen we uw planvoornemen nog eens rustig doornemen en bespreken wat wij eventueel voor u kunnen betekenen.

Bekijk ook:
Herbestemmen Monument

DAMSTERDIEP 32 – 34

Een verborgen oase voor mens, dier en natuur

Bekijk project

DAMSTERDIEP 32 – 34

Interesse in binnenstedelijke projectontwikkeling?

Neem vrijblijvend contact met ons op

    bg
    back to top