arrow left arrow right

Transformatie Gemeentelijk Monument

Project WILLEMSKADE 22

Met trots kijken wij terug naar de transformatie van dit fraaie grachtenpand met de status Gemeentelijk Monument uit 1873 in de stad Leeuwarden.

De eenlaagse aanbouw aan de achterzijde heeft plaats gemaakt voor 6 ruime en duurzame grondgebonden woningen. Het voorhuis heeft een transformatie ondergaan naar 7 ruime en speels ingedeelde appartementen. De houtconstructie heeft in elk appartement een prominente plek gekregen wat resulteert in appartementen met een uniek karakter.

In het hart van het voorhuis is ruimte gemaakt voor licht, lucht, ruimte en groen doormiddel van een groot atrium met open dakconstructie en fraai trappenhuis. De groen vormgegeven buitenruimte vormt het verbindende element tussen het monumentale voorhuis en het moderne achterhuis. Als kers op de taart zijn alle appartementen voorzien van een energielabel A of hoger.

De vaste interieurelementen zijn in samenwerking met BED'R interiors uitgedacht, BED'R heeft tevens de styling verzorgd van de appartementen.
Verbouw
Nieuwbouw
Monument
Interieur
Ingenieurs
Haalbaarheidsonderzoek
Ontwerp
Omgevingsvergunning
Bouwvoorbereidingstekeningen
Werkuitvoeringstekeningen

Tender
Technische omschrijving
Bouwbegeleiding
Climate
Advies duurzaamheid
Tuinadvies & realisatie

Oude situatie

Een interieurwinkel met bovenwoning op een 100% bebouwde kavel. Met deze beginselen is het uiteindelijk toch gelukt om licht, lucht en ruimte kunnen realiseren.

Vergelijkbare projecten

PLAZA MANTEQUILLA

PLAZA MANTEQUILLA

“Dorp” met mediterrane sferen

BOTERDIEP COMPLEX

BOTERDIEP COMPLEX

Van losse bouwwerken naar een complex met een Monumentaal “hart”

DAMSTERDIEP 32 – 34

DAMSTERDIEP 32 – 34

Een verborgen oase voor mens, dier en natuur

Grootse verbouw-/ of herbestemmingsplannen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
    bg
    back to top